Verkiezing en installatie afdelingsbestuur Sipaliwini

Met de installatie van een nieuw afdelingsbestuur voor de NPS in het district Sipa-liwini, start de partij haar mobilisatie in het district naar de volgende nationale verkiezingen. Naast de installatie van dit bestuur zijn er ook twaalf besturen voor onderafdelingen over diverse gebieden/dorpen gekozen en daarna geïnstalleerd door de voorzitter van de NPS, Gregory Rusland.

De voornaamste punten die naar voren kwamen tijdens een bezoek van voorzitter Rusland en delegatie aan Manlobi in Boven Suriname, zijn de onderwijsfaciliteiten en de moeilijke financiële situatie van het land. De mensen hebben het moeilijk en men verwacht dat er gewerkt zal worden aan de oplossing van hun problemen.

Spontaan werd vanuit de zaal gewezen op tijden, waarbij de NPS meer zeggenschap had en zelfs de leiding van het land had, waarbij men met heel weinig geld kon zorgen voor zoveel benodigdheden vanwege een stabiele en lage koers van 2,80 SRD voor de US-dollar.

Men wil weer in staat gesteld worden een beter leven te hebben. Vandaar dat het noodzakelijk is de positie van de NPS bij de volgende verkiezing te verbeteren en dus weer te stemmen voor de NPS. Met de installatie zijn nagenoeg alle districten voorzien van een nieuw bestuur dat drie jaar zal aanzitten.

More
articles