Somohardjo : Ik ben geen populistische politicus

“Ik ben geen populist,ik wil goed beleid maken en niet alleen maar werken voor de volgende verkiezing”, dat zei BiZa-minister Bronto Somohardjo in reactie op de politieke boodschap van DNA-lid Patricia Etnel tijdens de openbare vergadering op 26 januari. Etnel gaf aan, dat het besluit van ‘no work no pay’ de minister waarschijnlijk geen persoonlijk voordeel zal opleveren. Somohardjo antwoordde daarop dat hij niet zeker weet, of het hem persoonlijk voordeel gaat opleveren maar hij weet zeker dat het het land wel voordeel zal geven.

“Ik ben er voor de 85% procent ambtenaren dat wel hard werkt, dat wel loyaal is aan de dienst. Een efficiënte overheid is goed voor heel het land”,  aldus de minister.

Hij zegt verder, dat een rapport van de Inter-American Development Bank (IDB) heeft uitgewezen, dat met een inefficiënt ambtenarenapparaat het 220 jaren duurt, voordat je het Bruto Binnenlands Product (BBP) van het land kan verdubbelen, terwijl als je een goed draaiend ambtenarenapparaat hebt, het 22 jaren duurt voordat je het BBP hebt verdubbeld.

Leden van het parlement hebben thans meegedeeld, dat van de 15 procent van de ambtenaren die zich niet hebben geregistreerd, er ook ambtenaren zijn die door de politiek thuis zijn gezet. Volgens Somohardjo gaat er rekening gehouden worden met die ambtenaren die willen werken maar om politieke redenen niet kunnen of mogen werken.

Er gaat geen rekening gehouden worden met ambtenaren, die moedwillig de dienst “dokken” en denken de overheid slim af te zijn.

More
articles