‘Bikers weer operationeel inzetten ter ontmoediging criminaliteit’

Suriname wordt de laatste weken geconfronteerd met een zware verruwing van de criminaliteit. “De criminaliteit baart naar verluidt ook de regering zorgen. Wij zullen niet toekijken dat de criminaliteit steeds ergere vormen aanneemt”, aldus Ronnie Brunswijk, waarnemend president.

Brunswijk vertelde dat de criminelen op de hoogte gesteld moeten worden, dat de politie niet zal schromen om ze op te pakken en of op te sporen. “Men is tegenwoordig niet veilig in zijn of haar eigen huis. JusPol zal hard moeten optreden tegen de criminelen.”

Kenneth Amoksi, minister van Justitie en politie betreurt de verschillende roofovervallen die haast elke dag gepleegd worden en onderstreepte dat elke vorm van criminaliteit, aangepakt zal worden. “Er zal hard opgetreden worden zonder aanziens des persoons”, aldus Amoksi. De bikers zullen volgens Amoksi weer operationeel worden ingezet, zoals we voorheen op verschillende stations bikers hadden. “Er zullen meer bikers op straat moeten zijn, zodat ook de controle op scholen, optimaal uitgevoerd kan worden. We moeten onze kinderen niet overlaten aan de invloeden van zware criminelen en dergelijken.”

Amoksi vertelde dat de regering in het afgelopen jaar enkele wetten aangenomen heeft, om bepaalde vormen van criminaliteit te bestrijden. Amoksi haalde als bijvoorbeeld aan de aangescherpte verkeerswetgeving. “In het afgelopen jaar hebben we 20 slachtoffers minder gehad in het verkeer. Maar we verkeren helemaal niet in een hoerastemming, omdat de handelingen die zich voordoen in het verkeer, ons nog steeds zorgen baren.”

Krishna Mathoera, defensieminister heeft met betrekking tot het waarborgen van de veiligheid benadrukt, preventief vanuit het ministerie te zullen optreden. Door middel van verhoogde surveillance zal er getracht worden de criminaliteit te ontmoedigen.

 

More
articles