Drie mannen en taxichauffeur aangehouden met illegaal vuurwerk

Na een ingekomen tip, heeft het Regio Bijstand Team West (RBTW) op dinsdag 27 december drie personen van Guyanese afkomst en een taxichauffeur bij de aanmeersteiger van een houtzagerij langs de Corantijnrivier aangehouden.

Bij aankomst van de politie werd bij een ingesteld onderzoek een auto beladen met vuurwerk bij de aanmeersteiger van een houtzagerij langs de Corantijnrivier aangetroffen. De drie mannen waren reeds bezig kartonnen dozen inhoudende een grote hoeveelheid vuurwerk in te laden in een boot. De automobilist gaf aan dat hij taxichauffeur is en slechts een taxirit reed voor de drie mannen.

Nader onderzoek wees uit dat het vuurwerk voor een groot geldbedrag in USD in het district Nickerie was gekocht met de bedoeling het voor wederverkoop te smokkelen naar Guyana. De drie mannen en de taxichauffeur werden ter voorgeleiding aangehouden. Het vuurwerk, de auto, de boot en de buitenboordmachine zijn in het belang van het onderzoek in beslag genomen. Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de recherche van Regio West.

More
articles