36 containers met vuurwerk gecontroleerd door brandweer

Afschietperiode is van 27 december tot 1 januari 2023

De vuurwerk-afschietperiode is dit jaar van 27 december tot en met 1 januari 2023 vastgsteld. Dat verklaarde Olton Pinas, brandweervoorlichter van het Korps Brandweer Suriname (KBS) in het radioprogramma ABC Aktueel.

De brandweer zal in verband hiermee, zich in de verchillende buurten oriënteren om de samenleving  opnieuw bewust te  maken van het gevaar van vuurwerk en de daarbij horende veiligheid, in de vorm van voorlichting en het uitdelen van flyers, met daarop enkele tips van de brandweer. Ook de bikers van de brandweer unit zullen worden ingezet in het veld, om burgers voor te lichten in die periode.

Volgens Pinas, gaan vuurwerk en alcohol zeker niet samen, omdat door het drinken van alcohol,  het reactievermogen van de mens afneemt. Het is overigens daarom verstandig geen alcohol te gebruiken bij het afschieten van vuurwerk. Het is ook verboden om in de buurt van ziekenhuizen en gebedshuizen, vuurwerk af te schieten. Het is heel belangrijk, dat onder toezicht van ouders, kinderen vuurwerk afschieten en ze daarbij een veiligheidsbril opdoen omdat er geen kindervuurwerk bestaat. Elk vuurwerk is even gevaarlijk. In de twee opeenvolgende jaren werden er zes vuurwerkslachtoffers geregistreerd. De brandweer zal haar best doen het aantal slachtoffers te minimaliseren, omdat elk slachtoffer er één teveel is.

”Van het jaar zijn er tot nu toe 36 containers met vuurwerk geïmporteerd en gecontroleerd, en tot nog toe, heeft de brandweer geen verboden vuurwerk geconstateerd. Er mag tot en met 1 januari 2023 vuurwerk worden geïmporteerd. Het is niet uitgesloten dat er dit jaar nog containers met vuurwerk komen. Er wordt een beroep gedaan op de samenleving heel voorzichtig om te gaan met vuurwerk”, aldus Pinas.

More
articles