Studierichting Geowetenschappen neemt deel aan de 12e Inter Guiana Geological Conference 2022

Een groep van 17 studenten en 2 docenten van de bacheloropleiding Geowetenschappen van de Faculteit der Technologische Wetenschappen (FTeW) van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS) heeft onder leiding van docent Kenneth Goenopawiro, MSc., deelgenomen aan de 12e Inter Guiana Geological Conference 2022 welke gehouden werd in Georgetown, Guyana op 12 en 13 december jl.

De Surinaamse delegatie heeft tijdens deze conferentie poster presentaties gehouden met betrekking tot de tektoniek, exploratie en mineralisatie. Deze deelname is een leerzame ervaring geweest voor zowel de studenten als de docenten, die ook de mogelijkheid hebben gehad om te netwerken met personen van mijnbouw- en exploratiebedrijven en overige instituten. Naast deelname aan de conferentie heeft de Surinaamse delegatie  een beleefdheidsbezoek gebracht aan mevr. Liselle Blankendal, de ambassadeur van Suriname in Guyana, de Universiteit van Guyana (afdeling Geologie en Mijnbouw) en de Guyana Geology & Mines Commission (GGMC).

De participatie van de studenten en docenten aan de Inter Guiana Geological Conference is mede mogelijk gemaakt door financiёle steun van Havenbeheer Suriname, Self Reliance Verzekeringen, Optiek Marisa en de United Nations Development Program (UNDP) Suriname.

More
articles