Samenleving maakt zich zorgen over drastische veranderingen voor 2023

De redactie van dagblad De West, sprak met verschillende groeperingen uit onze samenleving met betrekking tot hun bevindingen van het afgelopen jaar en de verwachtingen voor 2023. Gebleken is dat de samenleving niet staat te popelen om het nieuwe jaar in te gaan. Vooral het bedrijfsleven is van mening, onvoldoende geïnformeerd te zijn over de introductie van de BTW. “Iets dat per 1 januari 2023 moet ingaan, had voor ons als ondernemers al meer dan duidelijk moeten zijn. Maar wij weten bitter weinig en de samenleving is helemaal niet geïnteresseerd”, aldus een ondernemer in gesprek met de krant. Volgens hem weet je niet wat je te wachten staat in het komende jaar. “Ik heb altijd gezegd dat het onder de vorige regering niet slechter kon, maar het tegendeel is mij gebleken. Het bedrijfsleven heeft van het jaar slagen moeten incasseren, naar aanleiding waarvan je eigenlijk trots mag zijn, als je nog een goed draaiende onderneming hebt”, aldus een ondernemer.

Een importeur zei dat het vraagstuk met betrekking tot het betrekken van vreemde valuta nog altijd gaande is en zorgt voor de aldoor stijgende prijzen. “De nieuwe minister heeft beloofd dat het goed komt, dus we hebben daar goed vertrouwen in. Anders dan dat, zal het erger worden in 2023 en dan vrezen we wel voor een schaarste aan producten. Dit omdat je genoodzaakt zal zijn steeds minder in te kopen”, zegt de importeur.

Volgens gewone burgers is er momenteel sprake van een ondraaglijke situatie. Zij zeggen zeker niet meer rond te komen met het huidige salaris en kijken halsreikend uit naar een verhoging. “De situatie dwingt je om schulden te maken en dat zou nimmer een ‘must’ moeten zijn”, aldus een burger.

More
articles