Inheemsen wachten nog steeds op maatregel tegen gewelddadige inspecteur

De groep inheemsen die een petitie indiende bij De Nationale Assemblee (DNA)  betrekking hebbende op het incident waarbij een vrouw werd geslagen tijdens een protest, verklaarde tegenover een lokaal medium tot op heden geen reactie hieromtrent te hebben ontvangen. Ze zei dat de maatregelen tegen de inspecteur tot nog toe zijn uitgebleven. Volgens de groep is er slechts een verklaring uitgegeven door de politie, waarin zij stelt dat de actievoerders provocerend bezig waren en dat zulks vooral in de toekomst, niet zal worden getolereerd. Deze bewering werd door de groep tegengesproken. Volgens haar was zij bezig met een vreedzaam protest en was het de politie die geweld toepaste.

De groep zei een bepaald gedrag vanwege de politie tegenover de inheemsen te merken, als het neerkomt op protesten. Zo zouden zij ook hebben geprotesteerd tegen de komst van Mark Rutte, nabij Zanderij, maar werden zij op hardhandige wijze verwijderd. Volgens de groep zou een demonstrant zelfs tot bloedends toe zijn mishandeld door de agenten.

In de petitie is het parlement gevraagd, de zaak te bespreken met de regering. De groep stelde dat de politie campagne voert tegen geweld tegen vrouwen, maar zichzelf hieraan schuldig maakt. Volgens de parlementsvoorzitter Marinus Bee heeft hij begrip voor de bezorgdheid van de inheemsen.

More
articles