Emanuel: “Geen budget voor eventuele overstroming”

De minister van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS), Gracia Emanuel, zegt in gesprek met een lokaal medium, dat de regering geen geld heeft vrijgemaakt voor een eventuele overstroming als gevolg van het openstellen van de spuikleppen te Afobakka. Dit naar aanleiding van het feit dat vanwege het ministerie al enige tijd wordt gewerkt aan het verplaatsen van bewoners in de laaggelegen gebieden, naar een iets hogere plek. Volgens de bewindsvrouwe verloopt dit plan nog altijd zeer moeizaam, omdat de mensen hun woonplek niet willen verlaten. Hoewel het geheel moeizaam verloopt, zegt zij dat er gebieden zijn, waar de mensen wel bereid zijn te verhuizen. “In Pusugrunu zijn de mensen bijvoorbeeld wel bereid om te verhuizen naar een hoger gelegen gebied”, aldus Emanuel.

De bewindsvrouwe zegt verder dat de regering wel is begonnen met het uitbetalen van landbouwers, die bij de laatste overstroming werden getroffen. Het gaat volgens haar om bijkans 169 landbouwers die in totaal een bedrag van SRD 3,7 miljoen moeten ontvangen. Vanwege het ministerie van Openbare Werken(OW) is het voorstel gedaan de laag gelegen gebieden tot beschermd gebied te verklaren, ter voorkoming dat er nog aldaar gebouwd wordt.

In een eerder gesprek verklaarden enkele bewoners niet te zullen verhuizen, gezien ze van mening zijn dat het niet kan dat men binnen zo een korte tijd  weer gaat spuien. Volgens hen moeten er maatregelen worden getroffen tegen Staatsolie die ze uit het gebied wenst te verdrijven.

More
articles