Oliereserves Brazilië kunnen tot 1 miljard vaten stijgen

Nu Petrobras veel van zijn volwassen activa afstoot, zullen nieuwe mid-cap upstream-operators die de Braziliaanse markt betreden, de komende tien jaar USD 10 miljard aan kapitaalinvesteringen doen, waardoor de productie van deze activa tot 2027 zal toenemen en de resterende reserves met 980 miljoen vaten zullen toenemen tegen 2035, volgens een rapport van Wood Mackenzie, een bedrijf van Verisk.

“Sinds een aantal jaren heeft Petrobras zijn investeringen in volwassen activa teruggetrokken, wat midcap-operators de kans heeft geboden om in deze gebieden te boren en efficiëntere productieactiviteiten te ontwikkelen”, zegt Amanda Bandeira, Latin America Upstream-analist voor Wood Mackenzie. “Dit zal de productie en reserves aanzienlijk verhogen voor het komende decennium.”

Bandeira voegde eraan toe: “We zullen een aanzienlijke verschuiving zien in de samenstelling van de Braziliaanse productie. In 2015 had Petrobras 84 procent van alle productie in handen. Dat niveau zal tegen 2030 dalen tot 61 procent, naarmate de output van de majors en de onafhankelijke operators groeit.”

Het rapport: ‘The rise of Independent Operators in Brazil’, voorspelt dat de olie- en gasproductie van deze bedrijven tegen 2027 een piek van 485.000 vaten olie-equivalent per dag zal bereiken, voordat de volwassenheid van activa de ontwikkelingsactiviteit inhaalt en de productie begint af te nemen.

Bedrijven in deze studie zijn onder andere: 3R Petroleum, BW Energy, Enauta, Eneva, Grupo Cobra, Karoon Energy, Origem Energia, Perenco, PetroReconcavo, Prio, Seacrest Capital en Trident Energy.

“Hoewel we op korte termijn groei zullen zien voor deze bedrijven, zijn de middelen eindig en zullen ze zich moeten aanpassen aan nieuwe strategieën zodra deze volwassen activa niet langer productief zijn”, zegt Vinicius Diniz Moraes, Latin America Upstream-analist voor Wood Mackenzie.

“We zien al enkele stappen om de vooruitzichten op langere termijn te versterken door middel van fusies en overnames en exploratie. De optimalisatie van activa op latere leeftijd zal ook een aandachtspunt zijn, om de operationele levensduur van hun volwassen activaportefeuilles te maximaliseren. Sommigen zullen beter gepositioneerd zijn dan anderen.”

More
articles