Amoksi: ‘Verhoogde criminaliteit rond deze periode niet nieuw’

Kenneth Amoksi, minister van Justitie en Politie (JusPol), heeft voor aanvang van de wekelijkse Raad van Ministers vergadering gezegd, dat de maatregelen met betrekking tot het garanderen van de veiligheid, in de afgelopen dagen sterk zijn toegenomen. Dit omdat deze periode in ons land bekend staat als één waarbij de criminaliteit sterk toeneemt. “Het is al jaren zo, dat criminelen vanaf 15 november beginnen te ‘zoeken’ naar geld om het te kunnen spenderen. Wij weten dat ook en hebben daarop ingespeeld en wel door middel van het verhogen van controles en road blocks”, aldus Amoksi.

Hij zei verder dat er geen sprake is van het in het gevaar zijn van de nationale veiligheid. De bewindsman verzekerde, dat met de inzet van de nieuwe politiemannen, de posten die nog niet optimaal bemand waren, zullen worden bemand.

“Het gaat om bijkans 281 rekruten die gisteren zijn beëdigd tot buiten gewoon agent van politie”, aldus de minister.

Ook met de veiligheidsbranche zijn er volgens Amoksi gesprekken gaande. “Er wordt gekeken naar hoe de beveiligingsbedrijven kunnen meehelpen. Er is een voorbeeld conceptwet opgestuurd. Men checkt of het gaat werken en dan hoor ik het. Het KPS gaat bepalen welk oplossingsmodel het wordt”, zegt Amoksi.

More
articles