Pagara-estafette en oud-op-nieuw verstandig vieren

Ricardo Bhola, districtscommissaris van Paramaribo Noord-Oost heeft onlangs tegenover een lokaal medium verklaard, dat het zeer verbazingwekkend is hoeveel evenementen gehouden worden in ons land. Er worden dagelijks vergunningen verstrekt aan de aanvragers voor het uitvoeren van verschillende evenementen. Hetzij op het gebied van sport, educatie, recreatie, maar ook entertainment.

“Het is erg van belang dat men evenementen organiseert om op welke manier dan ook bezig te zijn met elkaar, o.a. voor ontspanning hetgeen zeker goed is voor onze samenleving. De evenementen moeten natuurlijk gebonden zijn aan wettelijke regels, en er wordt daarom goed gecommuniceerd met de autoriteiten zodat zaken ordelijk en veilig verlopen”, aldus Bhola.

Volgens Bhola is Paramaribo Centrum de “hot spot” waar vooral in de maand december verschillende activiteiten ontplooid zullen worden. Vooral de bekende jaarlijks terugkerende ‘owru yari’ viering in onze binnenstad, die vanwege de coronapandemie twee jaar niet is georganiseerd, zal eveneens weer plaatsvinden. Bhola zei, dat de stichting Owru Yari Fest weer bezig is met het organiseren  van de oudejaarsviering in Paramaribo-Centrum, waarbij verschillende autoriteiten betrokken zullen worden, zoals: de afdeling Openbaar Groen, die ervoor zal zorgen dat onze binnenstad na het evenement weer schoongemaakt wordt; het Korps Brandweer Suriname (KBS); diverse security bedrijven; en Volksgezondheid, omdat de veiligheid centraal staat bij het organiseren van dit soort evenementen. Bhola benadrukte, dat de samenleving heel zorgvuldig met elkaar om moet gaan tijdens de feestdagen, zodat veiligheid gewaarborgd is en het  oud-op-nieuw goed, maar verstandig wordt gevierd.

More
articles