‘Als ABOP er niet is, bestaat PL niet meer’

(foto: Ivan Summerville)

De voorzitter van de Pertjajah Luhur (PL) Paul Somohardjo, heeft afgelopen weekend tijdens de viering van het 24-jarig bestaan van zijn partij gezegd, dat ‘’de PL en de ABOP niet meer van elkaar gescheiden kunnen worden’’, en bandrukte de vriendschap tussen hem en Ronnie Brunswijk, voorzitter van de Abop. Brunswijk zei dat hij en Somohardjo in het verleden, ’’hand in hand, schouder aan schouder strijd hebben geleverd om de democratie in Suriname te herstellen’’. Beiden gaven aan, slagen te hebben geïncasseerd en hun leven op het spel gezet. ‘’We hebben het niet alleen gedaan, maar wel een grote bijdrage geleverd. Jij en ik, meneer Somohardjo, hebben geschiedenis geschreven en we hebben het gehaald‘’, aldus Brunswijk.

Volgens Brunswijk kunnen deze twee partijen niet meer zonder elkaar. ‘’Abop is PL en PL is Abop. Deze twee partijen gaan nooit meer uit elkaar en we zullen elkaar blijven ondersteunen‘’, aldus Brunswijk. Hij sprak zijn waardering uit voor de PL. Zonder de PL, was de Abop volgens Brunswijk niet in de huidige positie.

Hij stelde, dat de Abop nimmer zal vergeten wat de PL voor hen gedaan heeft. ‘’De PL heeft Abop deze positie gegeven en dat zal ik niet vergeten. Als je het hebt met Somohardjo, dan heb je het met Brunswijk. Dankzij de PL heeft de Abop een positie binnen de regering‘’, aldus Brunswijk.

Hij is van mening, dat de Abop nooit zoveel stemmen zou binnenhalen bij de afgelopen verkiezingen als de PL niet er bij was. Volgens Brunswijk hebben beide partijen reeds afgestemd om met elkaar te blijven werken, ook bij de verkiezingen van 2025. De samenwerking tussen de Abop en de PL is volgens Brunswijk gegarandeerd, zolang Somohardjo of Bronto Somohardjo de leiding hebben binnen PL.

Somohardjo benadrukte, dat als de Abop er niet is, PL ook niet meer bestaat. ‘’PL heeft nu zuurstof en is al klaar voor de strijd. We vrezen niemand.‘’ De PL is volgens Somohardjo, ‘’weer hersteld’’.

More
articles