Parlement niet op de hoogte van interventiemaatregelen

‘Zijn maatregelen in samenwerking met IMF tot stand gekomen?’

NDP-parlementariër Rabin Parmessar heeft gisteren in De Nationale Assemblee gezegd, dat de regering zonder het parlement op de hoogte te stellen, interventiemaatregelen heeft genomen om de koers te stabiliseren. ‘’Het is onacceptabel dat er belangrijke maatregelen genomen worden zonder medeweten van het parlement. Het parlement wordt herhaaldelijk gedesavoueerd en dit is onacceptabel‘’, aldus Parmessar.

President Chandrikapersad Santokhi, heeft maandag tijdens een regeringspersconferentie meegedeeld, dat de regering binnenkort interventiemaatregelen zal treffen om de almaar stijgende wisselkoers te stabiliseren. Het staatshoofd zei, dat de huidige koers veel te hoog is. Santokhi gaf aan dat de maatregelen om de koers te stabiliseren, reeds in de regeringsraad zijn genomen en drie maanden – tot februari 2023 – zullen gelden. ‘’Alle actoren die te maken hebben met de koers, zullen in het platform zitting hebben’’, zei de president. Santokhi gaf ook aan dat bij het afbouwen van subsidies, er rekening gehouden zal worden met de sociaal zwakkeren. ‘’Zij zullen ondersteund worden. De regering heeft hierover reeds overeenstemming met het Internationaal Monetair Fonds bereikt‘’, aldus Santokhi.

Parmessar: ‘’Er worden nieuwe maatregelen genomen, terwijl de bevolking moeite heeft te overleven na al de lastenverhogende maatregelen die al getroffen zijn. We betreuren het ten zeerste dat de president geen tekst en uitleg in het parlement komt geven. We zijn volksvertegenwoordigers en de informatiestroom vanuit de regering naar ons toe, laat veel te wensen over.‘’ Parmessar wilde van de regering weten of de maatregelen die aangekondigd zijn, in samenwerking met het Internationaal Monetair Fonds (IMF) tot stand zijn gekomen.

Parmessar zei zich niet voor te kunnen stellen, dat er zonder enig overleg met volksvertegenwoordigers besloten is subsidies verder af te bouwen.

‘’Parlementariërs wordt hun controlerende taak onthouden. Zonder in overleg te treden met De Nationale Assemblee, zullen subsidies verder worden afgebouwd met alle negatieve effecten van dien voor de samenleving, de prijzen van goederen en diensten etc. Het leven wordt duurder en dan te bedenken dat de BTW op 1 januari 2023 ook nog komt. De president heeft het over ondersteuning naar de kwetsbare groepen. Wanneer zal het transparant sociaal vangnet uiteindelijk zichtbaar worden?‘’, aldus Parmessar.

More
articles