De perikelen in de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO), zijn in een volgende fase beland, nadat er in november bekend werd, dat de kortgedingrechter in de zaak welke oud-CLO-voorzitter Ronald Hooghart had aangespannen tegen de vermeende nieuwe CLO-voorzitter, Michael Miskin, had bepaald dat Miskin zich tot nader order niet meer mag uitgeven als de voorzitter van de CLO. Ook zei de kortgedingrechter dat de vergadering die op 27 augustus 2021 werd gehouden waar het ‘nieuwe’ bestuur werd gekozen, niet rechtsgeldig was. Glenn Swamipersad, secretaris-generaal van het bestuur Miskin, zei in het actualiteitenprogramma De Week, dat de uitspraak die door de kortgedingrechter werd gedaan, alleen voor Miskin geldt, en niet voor de rest van de bestuursleden. “Want wanneer het gaat om het vonnis, dat Miskin zich niet meer mag uitgeven als voorzitter, zijn er nog negen bestuursleden die in het bestuur zitten. Dus wij zijn van oordeel als overige bestuursleden, dat wij niet zijn gevonnist door de rechter. Hetgeen betekent dat Hooghart nog vier bestuursleden heeft, en wij dan nog steeds de meerderheid hebben”, aldus Swamipersad.
De overige bestuursleden stellen zich op het standpunt, dat het verbod dat door de kortgedingrechter is opgelegd aan Miskin, hen niet regardeert, en hebben naar aanleiding hiervan, de afgelopen week een brief gestuurd naar president Chandrikapersad Santokhi.
Dit om de gesprekken tussen de CLO en de regering met betrekking tot betere primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden voor de ambtenaren, voort te zetten. Swamipersad benadrukt dat het bestuur Miskin, veel heeft bewerkstelligd met betrekking tot de driemaal SRD 500, de TWK van vakantiegelden 2017/2018 die vanaf januari 2023 betaald zullen worden en de 50 procent loonsverhoging van ambtenaren die toegepast moet worden. In de brief aan de president stellen de overige bestuursleden, dat Hooghart constant probeert het overleg tussen de regering en het bestuur Miskin te frustreren.
Volgens Swamipersad, bezit Hooghart niet de agenda van de landsdienaren. “Hooghart heeft een andere agenda. Als dat niet zo was, zou hij tussen 2010-2020 heel veel bewerkstelligd hebben.’’ Swamipersad benadrukt dat het niet meer mogelijk is, met Hooghart om de tafel te zitten.
“Ik heb meerdere malen mogen onderhandelen met Hooghart, maar de manier en het systeem hoe hij onderhandelt en de manier hoe hij praat, is niet ons systeem.” Swamipersad benadrukt dat het bestuur Miskin, de belangen van de ambtenaren voor ogen heeft, terwijl Hooghart op de politieke toer is.
Swamipersad kiest liever voor overleg met de regering, dan om op straat te gaan.