Vakbondsleiders dienen petitie in bij Kabinet President

Ronald Hooghart voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) en Michael Sallons, voorzitter van de Werknemers Organisatie Openbare Werken, hebben onlangs in het bijzijn van een deel van  hun achterban, een petitie ingediend bij het Kabinet van de President. Petities werden in ontvangst genomen door de heer Adjay Moensi directeur van het Kabinet. Er is  een aantal zaken dat volgens hen ingewilligd moet worden om het leven van de burgers draaglijker te maken. De petitie wordt ondersteund door verschillende vakbondsleiders, waaronder Poetini Atompai, voorzitter van de Surinaamse PolitieBond en Rodney Cairo van de militaire bond.  Aan de president wordt ook een ultimatum gesteld tot woensdag 23 november.

In de petitie wordt verzocht de koers terug te brengen naar het niveau van SRD 7.42 voor de USD. De brandstofprijs moet omlaag naar het niveau van SRD 7.52 voor een liter. De prijzen van de eerste levensbehoeften moeten betaalbaar zijn voor de samenleving. Het verzoek tot het stopzetten van het IMF-programma en het  terugdraaien van de moordende nutstarieven zijn ook opgenomen. Volgens de vakbondleiders moet het betaalbaar maken van het onderwijs mogelijk zijn, en gegarandeerde medische voorzieningen voor alle burgers. Verder nog het ter beschikking stellen van bouwkavels voor studenten, woningzoekenden en gratis busvervoer voor studenten. Diverse onregelmatigheden moeten worden onderzocht. De hoofdinspecteurs van politie, Raoul Hellings en Sergio Gentle, die ontslagen zijn, moeten wederom worden toegelaten tot het K.P.S. Dit zijn bepaalde aandachtspunten die werden aangehaald.

De groep eist, dat de gedane beloften vóór de verkiezing van 2020 worden ingelost. Het volk lijdt honger en  heeft  het behoorlijk zwaar. De beloofde redding van 200 dagen, is niet gerealiseerd. De opkomst van het straatprotest op de eerste dag was gering maar de vakbondsleiders verwachten, dat de groep actievoerders groter zal worden. Maandag zal er weer worden gedemonstreeerd op het Onafhankelijkheidsplein en oppositionele politieke partijen worden opgeroepen de strijd te ondersteunen. “De president kan liever opstappen, want hij is niet in staat, het land tot grotere hoogten te brengen”, aldus Hooghart.

More
articles