Mathoera en VRM krijgen een week ter oplossing problemen

De Vereniging Rechtspositie Militairen (VRM), is vorige week vrijdag de straat opgegaan om haar eisen kracht bij te zetten. De VRM wil 150 procent loonsverhoging en blijft ook bij haar eis. Het ministerie van Defensie heeft naar aanleiding hiervan onlangs een kort geding ingediend tegen de bond van militairen. Aan de rechter is gevraagd, hen te verbieden dergelijke handelingen te plegen. Gerold Sewcharan, advocaat van de staat, zei gisteren tegenover een lokaal medium, dat de zaak inhoudelijk is behandeld en bevindt zich op de rol van kortgedingrechter Clayton Wallerlei.

Volgens Sewcharan hebben de militairen in kwestie, de wettelijke bepalingen niet in acht genomen, en de staat heeft daarom gemeend, de rechter in een kort geding te vragen de militairen aangesloten bij deze bond, te verbieden dit soort acties te voeren. Sewcharan zei dat de grondwet zowel op de rechtpositie militairen als op het Nationaal Leger bepalingen aangeeft, dat het recht op het voeren van actie, voor militairen, beperkt kan worden.

“Dat is natuurlijk begrijpelijk, gelet op de taakstelling van de militairen.” Sewcharan benadrukte dat de rechter heeft voorgesteld, dat de partijen één week de tijd krijgen om te kijken of ze onderling tot consensus kunnen komen.

“Dit zie je vaak in deze zaken, dat de rechter de werkgever en de vertegenwoordiging van de werknemers de opdracht geeft, om de tafel plaats te nemen om te bezien of ze zelf het geschil kunnen oplossen”, aldus Sewcharan. Hij benadrukte wel, dat de rechter een vonnis in de zaak gaat wijzen, als beide partijen na de geëiste week, geen oplossing hebben gevonden.

 

More
articles