Politie vreest voor overvolle cellenhuizen

Tijdens een gisteren gehouden persconferentie van het Korps Politie Suriname (KPS), werd naar voren gebracht dat de politie in de afgelopen drie weken bijkans 186 aanhoudingen heeft verricht. Volgens de leiding van het KPS is dit aantal schrikbarend hoog en wordt er nu gevreesd voor overvolle cellenhuizen. Echter zal dit volgens de politie, ‘’niet maken dat je niet wordt opgepakt en geplaatst waar je thuis hoort’’. Deze persconferentie is door de directeur Operatie (DOKPS) en  commissaris van politie, Brian Isaacs, belegd en gehouden. Verder waren aanwezig het hoofd Bestrijding Zware Criminaliteit (BZC), de hoofdinspecteur van politie C. Dragman en de leidinggevenden van de verschillende gespecialiseerde afdelingen.

“We weten, dat wij er nog lang niet zijn, aan de hand van de wapens die er worden gebruikt”, zei het hoofd van de afdeling Bestrijding Zware Criminaliteit, Sherida Dragman, over de recente gevallen van criminaliteit. ‘’Er is een stap gezet om de samenleving weer veilig te maken’’, aldus Dragman. Aan de hand van het aantal aanhoudingen, zitten wij straks weer met overvolle cellenhuizen, volgens de politieofficieren. ‘’Als er mensen in de gemeenschap zijn die de samenleving onveilig maken, zullen wij ze zetten waar zij horen”, aldus Dragman. Ze deed een oproep aan de samenleving, niet te schromen alarm te slaan, zodat de juiste eenheden ingezet kunnen worden om de veiligheid te handhaven en garanderen.

Inspecteur Errol Nibte, hoofd van de afdeling Fraude, doet een oproep aan de samenleving niet zomaar een voertuig te verkopen of te lenen aan derden. Hij stelt dat een aantal gevallen van oplichting zijn gemeld bij de politie in de afgelopen vier weken. Als de auto verkocht wordt, moet die overgeschreven zijn. Als er iets mis is, zal de eigenaar welke op papier staat aangegeven, als eerst worden benaderd, aldus Nibte. Hij onthulde dat de ‘Most Wanted’ lijst binnenkort weer zal worden gepubliceerd en de media hierbij een belangrijke schakel zullen spelen. De bedoeling is dat de verschillende eenheden, de mensen op deze lijst achter slot en grendel kunnen plaatsen om de veiligheid te handhaven.

More
articles