Regering erkent vakbondsrechten, veiligheidsgevoel blijft gegarandeerd

Consequenties bij negeren recht en wet

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS), heeft onlangs tijdens een persconferentie verklaard, dat de regering de rechten van vakbonden erkent om acties te voeren op basis van onze grondwet. Volgens Ramdin leven wij in een rechtsstaat waar recht en wet onze leidende beginselen zijn, wat in een democratisch land heel normaal is. Verder staat in onze grondwet ook geschreven, dat bepaalde overheidsdiensten verzekerd moeten blijven, in het bijzonder de politie en het leger.

Ramdin benadrukte tijdens de persbijeenkomst, dat de Staat Suriname verantwoordelijk is voor de nationale veiligheid, voor het veiligheidsgevoel in de samenleving en naar de gemeenschap toe. Geen enkel belang van enig individu of een vakbond, is belangrijker dan de verantwoordelijkheid van veiligheid die moet worden nageleefd.

“De regering zal erop toezien, dat de veiligheid van de burger gegarandeerd blijft, en als er acties ondernomen moeten worden, zal de regering niet schromen die te nemen. Men weet wat zich in het verleden heeft voorgedaan en de consequenties die ermee gepaard gaan wanneer recht en wet worden genegeerd. Dat zal niet worden toegestaan”, aldus Ramdin.

Ramdin zegt, dat eenieder het recht heeft zijn of haar recht te zoeken bij de rechterlijke macht, wanneer er besluiten worden genomen door de regering. Zoals het geval bij het ontslaan van politieambtenaren, waarbij de politiebond blijkbaar ervan uitgaan, dat de overwegingen die zijn genomen door de regering en hiertoe hebben geleid niet steekhoud genoeg zijn. Er is een structuur in de democratie om dit soort zaken aan de orde te stellen. “Het mag niet zo zijn, dat wanneer er acties worden ondernomen, het algemeen belang, daardoor beschadigd of beperkt wordt. De bedoeling van het algemeen belang is dat de politie de orde en veiligheid van de samenleving garandeert”, aldus Ramdin.

More
articles