Bitcoin in crisis kan tot 80% ineenstorten

Bitcoin zou kunnen dalen tot USD 13.000, aangezien de industrie wordt opgeschrikt door de crisis op de crypto-uitwisseling FTX, waarschuwde JP Morgan. De beurs voor digitale activa kwam gisteravond in nieuwe problemen toen ‘s werelds grootste beurs en zijn belangrijkste rivaal Binance wegliepen van een reddingsdeal.

FTX had een niet-bindende deal gesloten om zichzelf aan Binance te verkopen te midden van een grote liquiditeitscrisis, maar Binance schrok naar verluidt van de stand van de boeken en brak de overname af. Analisten bij JP Morgan hebben nu voorspeld dat de schokgolven van een ineenstorting van FTX ertoe zouden kunnen leiden dat Bitcoin tot 80 procent onder zijn hoogste punt ooit van USD 68.000 zakt, aangezien bedrijven worden getroffen door een “cascade van margestortingen”.

‘S Werelds meest waardevolle cryptocurrency is de afgelopen vierentwintig uur met meer dan zeven procent gedaald en heeft het afgelopen jaar meer dan 70 procent van zijn waarde verloren. Een ineenstorting bij FTX zal de industrie opschudden na een verzengend jaar op de markt waarin meer dan een biljoen dollar aan waarde is weggevaagd. FTX, geleid door Sam Bankman-Fried, werd beschouwd als een van de stabielere bedrijven in de sector en is dit jaar een aantal bedrijven te hulp geschoten met noodleningen toen ze werden opgeschrikt door een zogenaamde crypto-winter.

FTX wordt nu echter geconfronteerd met een tekort van  8 miljard en balanceert op de rand van instorten zonder steun. De neergang in de markt dit jaar heeft al grote spelers weggevaagd, waaronder digitale geldschieter Celcius en crypto-hedgefonds Three Arrows Capital.

More
articles