Prijzen veevoer wederom aangepast

De prijzen voor veevoer zijn wederom verhoogd. Dit bevestigt Nemchand Kanhai  voorzitter van de Associatie Pluimvee Sector Suriname (APSS), tegenover De West. Kanhai zegt dat de prijzen zijn gestegen, als gevolgd van de gestegen vrachttarieven, en de hogere prijs voor de importproducten soja en mais.

Kanhai verklaarde omdat, de vaargeul in onze rivier met een kleinere boot niet rendabel is, er meerdere leveringen moeten worden gedaan waardoor de transportkosten ook oplopen. “Hoewel alleen de grondstoffen zijn verhoogd, “sta je er toch gewoon machteloos tegenover”, want alles moet geïmporteerd worden. “Mais en soja zijn namelijk de hoofdbestanddelen van kippenvoer”, aldus Kanhai.

Kanhai verklaarde, dat alle graanproducten enorm zijn gestegen, “zelfs onze rijstprijs is omhoog gegaan”. Volgens Kanhai, is het steeds weer het zelfde. “maar het is inderdaad zo, dat door die hele oorlogssituatie en natuurlijk ook het transport wordt alles duurder. Hij vindt dat dit alles zorgt voor een verschrikkelijke ontregeling.

Een bezorgde kippenkweker zegt tegenover de krant, dat het vreselijk is dat de prijzen constant omhoog gaan, en ook nog om dezelfde redenen. “We begrijpen allemaal dat het niet goed gaat, en dat iedere keer prijzen omhoog gaan, maar ik blijf dan ook zitten met mijn producten”, aldus de kippenkweker.

Hij verklaarde dat hij geen andere keus heeft, dan ook maar zijn prijzen aan te passen. “En natuurlijk willen consumenten dat niet horen, want hun salaris laat het niet toe”, aldus de kippenkweker. Echter vraagt hij, aandacht van de desbetreffende autoriteiten, rekening te houden met de belanghebbenden.

-door Summerville Veraida-

 

More
articles