‘Maakt niet uit welk besluit genomen wordt, die situatie gaat er altijd zijn’

De Nationale Partij Suriname (NPS), heeft gisteren tijdens haar partijcongres bekendgemaakt, nog niet uit de coalitie te zullen stappen. Indien de positie en situatie van de NPS in de coalitie hetzelfde blijven, zal ze alsnog op haar besluit terugkomen.

Gregory Rusland, voorzitter van de NPS, verklaarde dat het niet uitmaakt wat voor mening hij als persoon heeft, want als democraat, is hij verplicht, de beslissing van het congres, te respecteren. “Maar ik heb ook mijn eigen mening”, aldus Rusland. Na een lange schorsing en overleg met het afdelingsbestuur van de verschillende districten, werd een motie aangenomen met dit besluit. “En dat respecteer ik.”

Volgens Rusland moet er rekening gehouden worden, op basis van het besluit dat genomen is. “Want er zullen van diverse kanten reacties komen.” Reacties zullen komen ter ondersteuningen van het besluit, en reacties ter afwijzing van het besluit. Dan maakt het niet uit, welk besluit genomen wordt, een dergelijke situatie gaat er altijd bestaan. Wij partijgenoten, laten we ervoor zorgen, maakt niet uit waar u staat, dat wij de geledere sluiten”, aldus Rusland.

Hij zei, dat zoals naar voren is gebracht, door het Congres bigi wroko de fu du, sma e pina in a kondre. Wij moeten dan onze bijdragen leveren, onze kennis en alles wat wij in ons vermogen hebben inbrengen, om ervoor te zorgen dat wij de leiding, het land zo ver krijgen, dat die maatregelen worden getroffen fu jepi ding sma”, aldus Rusland.

Hij benadrukte, dat we beseffen dat er maatregelen getroffen moeten worden, om Suriname te halen uit het slop waarin we momenteel beland zijn. “Die maatregelen die genomen moeten worden komen we niet onderuit if a kondre bankrut, dan gaan we moeten werken, iedereen gaat zijn bijdrage moeten leveren”, aldus Rusland.

“Maar laat het duidelijk zijn, dat die bijdrage ook geleverd moet worden, door alle mensen, alle Surinamers, niet dat bepaalde groepen ontzien worden, dan a volk e pai a paimang van de problemen die er zijn. Wo abi fu nak anu makandra wiens soort positie we tek ing, dit is een democratisch besluit dat iedereen dient te respecteren”, aldus Rusland.

More
articles