Exxon mikt op meer putten voor Guyanese kust

Na de aankondiging vorige week van nog twee ontdekkingen bij Sailfin-1 en Yarrow-1 in het door ExxonMobil geëxploiteerde Stabroek-blok, zal de jacht op meer hoogwaardige oliebronnen nu worden voortgezet bij de Fish-1 en Lancetfish-1 prospects voor de kust van het Zuid-Amerikaanse land. Hess Corporation, dat een werkbelang van 30 procent heeft in het Stabroek-blok, zei dat de Fish-1-exploratiebron ongeveer 100 kilometer ten noordwesten van Liza-1 ligt.

Hess zei dat deze put gericht zal zijn op meerdere gestapelde reservoirintervallen. Hess zei dat de Lancetfish-1-put, die zich ongeveer 5 mijl ten westen van de Liza-3-put bevindt, zich zal richten op diepere reservoirs.  Hess-functionarissen merkten ook op dat Lancetfish dicht bij het Liza-veld is weggestopt. In feite is het ongeveer 5 mijl ten westen van de Liza-1-put en richt het zich op het diepe zand dat ten grondslag ligt aan dat Liza-complex.

In het kader van deze onder meer geplande nieuwe doelstellingen, zei CEO John Hess, dat er duidelijk veel vooruitzichten zijn.

Hess zei: “Als we meer succes krijgen bij het vinden van deze diepere horizonten, wordt ons vermogen om de seismische activiteit te correleren met nieuwe vooruitzichten beter.

Dus er is nog veel meer voordeel. Hopelijk kunnen we in de komende zes maanden hierover updates geven.”In de tussentijd zullen in het vierde kwartaal de beoordelingsactiviteiten worden voortgezet bij de Fangtooth SE-1-put, een diepe test die zich ongeveer 8 mijl ten zuidoosten van de Fangtooth-1-ontdekkingsbron bevindt.

More
articles