‘Suriname bezit voldoende capaciteit voor export naar het buitenland’

De minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij, Parmanand Sewdien, zegt tegenover de media, dat Suriname voldoende capaciteit bezit om groenten, fruit, vis en vlees te exporteren naar het buitenland. Volgens Sewdien is er een enorme vraag naar vis, groenten en fruit vanuit Suriname naar Barbados. ‘’Er worden gesprekken gevoerd voor de verscheping van de eerste container naar Barbados. De bedoeling is dat deze droog wordt opgestuurd.”

Sewdien zegt dat enkele boeren van Barbados, op zoek zijn naar vruchtbare landbouwgronden. Hij vindt dat Suriname voldoende gronden bezit om deze ter beschikking te stellen aan Barbados. Volgens Sewdien zijn er diverse mogelijkheden voor Suriname om de landbouw tot een succesvol exportproduct te maken.

Volgens Sewdien is het van belang dat er gewerkt wordt aan het verdubbelen van de rijstproductie in Suriname. ‘’Dit zodat Suriname binnen ongeveer twee jaar, kan gaan genieten van de extra productie van rijst.’’

Sewdien zegt dat met betrekking tot het beplanten van arealen in het district Nickerie, er weer bewegingen zijn ontstaan. “Er moeten uitbreidingen komen om de productie te doen verhogen. Verder zal er gewerkt worden aan de pompgemalen te Wakay in Nickerie”, aldus Sewdien.

Het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie, heeft onlangs ook een project gelanceerd om de export binnen de Caricom te stimuleren. Dit project biedt ondernemers een oplossing, wanneer het aankomt op marktonderzoek en het promoten van hun producten.

More
articles