Jogi sceptisch over brief NDP-fractie

NDP-parlementariër Melvin Bouva, heeft onlangs in het parlement documenten getoond, waaruit blijkt dat de president en LVV-minister Parmanand Sewdien, onze visgronden ten verkoop hebben aangeboden. VHP-parlementariër Mahinder Jogi heeft verklaard, dat er echter niet aangegeven is, dat in die mail een brievenhoofd is met het wapen van Guyana. Jogi begrijpt niet hoe  de minister van Suriname een mail zou kunnen richten naar zijn Guyanese collega met een brievenhoofd van Guyana. “Ik heb ernstige twijfels of deze mail die tevoorschijn is gehaald door de NDP-fractie, niet een mail is die fake is. Je zou het wapen van Suriname moeten zien en de gegevens van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij ook. Dat zien wij niet”, aldus Jogi.

Hij benadrukte dat als de mail daadwerkelijk afkomstig was van LVV, de gegevens van LVV ook vermeld zouden staan. Daarenboven zijn er volgens Jogi afspraken tussen de president en de voorzitter van het parlement gemaakt om de visserijkwestie in comité generaal te bespreken. “Wij moeten ons altijd nationaal opstellen,ongeacht aan welke kant van de tafel wij zitten hier in het parlement, niet omdat we oppositie of coalitie zijn, of omdat wij het Guyanese belang moeten dienen?”

Wanneer de minister van LVV een mail stuurt naar zijn Guyanese collega, dan is dat volgens Jogi, een uitwisseling van informatie en een gesprek tussen twee ministers. Jogi vroeg zich echter af of de getoonde documenten wel juist zijn en vroeg zich vervolgens af, hoe de documenten in handen van de oppositie terecht zijn gekomen? “Heeft de minister in Guyana die mail toegestuurd naar de NDP-fractie? Is dat gebeurd? Is de NDP-fractie bezig het Guyanese belang hier te dienen en te promoten en daarvoor uit te komen en te vechten?”

Jogi vroeg mensen om te staan aan de Surinaamse zijde, om het Surinaams belang te bepleiten, omdat het onze visgronden, onze vergunningen zijn en onze wetgeving bepaalt wat er gebeurt en wat er niet gebeurt. “We zijn buren en als we samen willen werken met elkaar, moeten we een model kunnen vinden. We hebben overeenkomsten met landen. We zitten in de Caricom. Praten kan zaken recht trekken en oplossingen brengen”, aldus Jogi.

More
articles