Contactverbod Saya verlengd met acht dagen

Het contactverbod van de ondernemer Jean ‘Saya’ Mixon met zijn advocaat, is verlengd met acht dagen. Dit zei de advocaat van de verdachte, Maureen Nibte, in gesprek met een lokaal medium. Volgens haar heeft zij haar cliënt nog niet gesproken, dus is niet bekend of  hij de beschuldigingen waarvan hij verdacht wordt, heeft bekend of ontkend. Saya kreeg vanaf het begin een contactverbod opgelegd. Afgelopen week werd de aanhouding van de ondernemer rechtmatig getoetst door de rechter-commissaris en verlengd met dertig dagen. In deze spraakmakende zaak zijn ook twee douaniers aangehouden. Ook zij kregen een contactverbod opgelegd en werd hun aanhouding rechtmatig getoetst. Geruchten gaan dat er meerdere invallen zijn gepleegd op verschillende locaties en dat er ook aanhoudingen zijn verricht. Echter is vanwege de politie geen officiële mededeling gedaan hierover.

Saya werd op vrijdagmiddag 7 oktober door het Corruptie Onderzoeksteam (COT) van de Surinaamse politie aangehouden, in een onderzoek naar vermeend gebruik van vervalste documenten. Bij de invoer van een peperdure auto is vermoedelijk gebruik gemaakt van valse dan wel vervalste documenten. De zaak kwam aan het rollen, nadat via sociale media beelden werden vertoond van het moment waarop het voertuig uit een container rolde.

De ondernemer wordt ook nog overtreding van de Vuurwapenwet, deelname aan een criminele organisatie en oplichting verweten.

More
articles