Geen enkele leerling wordt weggestuurd, alle leerlingen worden opgevangen

Wendey Riedewald, voorzitter van het MULO-directeurenberaad, zegt dat bepaalde scholen nog steeds niet voorzien zijn van meubilair door het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Daardoor zijn de schooldirecteuren genoodzaakt om de deuren van de scholen eerder te sluiten.

Riedewald verklaarde dat het nieuwe schooljaar twee weken terug is begonnen. “En bij de start bleek dat een aantal scholen een tekort aan meubilair heeft. Echter zijn de scholen nog niet voorzien van meubilair”, aldus Riedewald. Ze benadrukte, dat geen enkele leerling wordt weggestuurd, dus alle leerlingen worden opgevangen. “Er wordt naar mogelijkheden gekeken om alle leerlingen te accommoderen. Soms moeten de leerlingen plaats nemen op banken of stoelen die er helemaal niet goed uitzien. Maar dit is tijdelijk”, aldus Riedewald. De voorzitter hoopt, dat het ministerie er alles aan doet om de scholen zo snel mogelijk te voorzien van meubilair.

Volgens Riedewald hebben de directeuren van bepaalde scholen helemaal geen meubilair meer beschikbaar, waardoor de leerlingen geen plek hebben in de klas. “In deze gevallen worden de scholen eerder gesloten.” Riedewald verklaarde dat de directeuren proberen, met de weinige middelen die ze hebben, de kinderen te accommoderen. “Op bepaalde scholen is er ook geen plek meer in de klas om nieuwe kinderen op te vangen, omdat de klassen overvol zijn”, zei Riedewald. “Hiervoor is er een rooster opgesteld, waarbij de leerlingen in twee groepen zijn verdeeld en elke groep dan om de ene dag naar school komt. De groep die thuis blijft, krijgt opdrachten mee naar huis”, aldus Riedewald.

Minister Marie Levens maakte tijdens een regeringspersconferentie afgelopen week bekend, dat de distributie van schoolmeubilair al begonnen is. Maar een aantal scholen dat het meubilair hard nodig heeft, is nog niet voorzien van tafels en stoelen.

More
articles