Bewoners van Commewijne zijn ook Surinamers

Ann Sadi, NDP-assembleelid, stelt dat de bewoners in Commewijne al jaren achtereen niet beschikken over schoon drinkwater. “Nu dat wel mogelijk is gemaakt, moeten zij duizenden neertellen voor een erfkraanaansluiting”, aldus Sadi. “Het gaat hierbij om een bedrag van meer dan SRD 7000”.

Sadi verklaarde, dat zij naar de verschillende autoriteiten een brief heeft gestuurd, om hier de aandacht voor te vragen. Echter heeft zij nog geen reactie ontvangen. “Ik heb aan de regering door middel van een brief gevraagd, iets te betekenen voor de bewoners van dit district, maar heb nog niets vernomen. Ook aan minister Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen, en de SWM-directeur is er een brief gericht, maar ik heb nog steeds geen reactie gehad,” aldus Sadi

Volgens Sadi zijn de bewoners bereid te betalen, omdat ze al heel lang water willen. “Maar zo een hoog bedrag kunnen zij niet betalen,” aldus Sadi. Zij heeft graag, dat er een regeling wordt getroffen voor deze bewoners, om het bedrag in delen te betalen. Ook op dat verzoek heeft Sadi geen reactie gekregen.

“Als er nog geen oplossing is voor deze situatie, dan zal ik dit vraagstuk weer onder de aandacht brengen, van de regering bij de begrotingsbehandeling. “De mensen van Commewijne zijn ook Surinamers, en de regering moet wat voor ze doen,” aldus Sadi. Zij zegt verder, dat president Chan Santokhi tijdens de jaarrede mooie woorden heeft gesproken, maar die waren volgens haar geen ware woorden. “Er is een aantal typische zaken geweest, waarbij ik mij afvroeg, waarover hij sprak. De regering is samenwerkingenbanden aangegaan met verschillende landen, maar er is niets van terechtgekomen”, aldus Sadi.

“Ik vraag me af, hoe realistisch de begroting van deze regering is, vooral als er wordt gekeken naar het koersenbeleid”, aldus Sadi. “We zijn nu al bijna aan het einde van het jaar, en er kan niet concreet aangegeven worden, wat er al is gerealiseerd. Er wordt steeds gesproken, over het buitenlands beleid. Wat is het rendement van de vele gemaakte kosten, die zijn gemaakt door de regering, om naar het buitenland te reizen”, aldus Sadi.

Het staatshoofd zou verschillende projecten hebben opgesomd, zoals het waterproject in Commewijne. “Deze projecten zijn door de vorige regering geïnitieerd en zijn regering maakt die af,” aldus Sadi.

More
articles