Vaste Commissie DNA staat achter Public Sector Reform Plan

De Vaste Commissie van De Nationale Assemblee (DNA) voor het ministerie van Binnenlandse Zaken (BiZa), is in navolging van de launch van het Public Sector Reform Plan, ook breedvoerig ingelicht door BiZa-minister Bronto Somohardjo over de uitvoering van het Public Sector Reform Programma (PSR). Deze sessie vond plaats op het hoofdkantoor van zijn departement. De minister werd in zijn presentatie bijgestaan door BiZa-directeur Nasier Eskak, Saima Cabenda van het Bureau van de Minister en onderdirecteur Marjorie Mullier van Personeelsontwik-keling, Organisatie en Efficiency Beleid.

De commissie benadrukte dat ook zij het PSR-plan ondersteunt en bereid is mee te werken aan het wijzigen van de Personeelswet. “Daar ben ik heel erg blij mee, want de Personeelswet is toe aan veranderingen om te voldoen aan de huidige tijdgeest’’, aldus de minister. Ook zei hij de vaste commissie erkentelijk te zijn voor hun ondersteuning en begrip. De commissie gaf de minister mee, vooral in de districten de mobiele registratie units op te starten.

Op zaterdag 1 oktober jl. is het ministerie gestart met twee hoofdactiviteiten die voortvloeien uit het PSR: het openen van het venster voor de ambtenaren die de dienst vrijwillig willen verlaten en de verplichte Landsdienaren Registratie (LDR). Het doel hiervan is om de  overheid te herstructureren.

Registeren kan fysiek op het hoofdkantoor van BiZa via de mobiele units of digitaal via https://ldr.egov.sr.

Indien u verdere informatie wenst, kan dat via de helpdesk die te bereiken is op de nummers: 8881052 of 8881403.c Lantiman registreer fu yep’ Overheid Structureer!

More
articles