Autoveiling bij ministerie van Openbare Werken in voorbereiding

Raid Nurmohamed, minister van Openbare Werken, zei gisteren tijdens de Raad van Minister (RvM) vergadering, dat de voertuigen die door het ministerie bij de vorige regeringsfunctionarissen terug zijn gehaald, geveild zullen worden, indien het ministerie niet in staat is die te onderhouden. Volgens Nurmohamed, levert zo een veiling miljoenen op voor de staat.

Nurmohamed ging ook in op het intrekken van gronden die niet onderhouden worden. Het ministerie heeft onlangs een bekendmaking doen uitgaan, waarin onder andere gesteld wordt dat personen hun terreinen moeten opschonen.  Nurmohamed benadrukte, dat er mensen zijn die al hierop ingespeeld hebben en hun terrein ontdaan hebben van wied. ‘’Het is de bedoeling, dat mensen hun terrein schoonmaken, maar vooral terreinen en gebouwen die direct een gevaar vormen. Dus we zijn heel agressief.

Ik moet agressief zijn, wie anders moet het doen”, aldus Nurmohamed. Hij benadrukte dat het ministerie van Openbare Werken de taakstelling heeft, om te zorgen dat het milieu, de groenvoorziening en gebouwen veilig zijn. De minister is van mening dat als mensen hun terreinen niet kunnen onderhouden, ze die moeten verkopen en ergens anders gaan wonen. “Als het boedels zijn, dan moet ik het oplossen als staat, maar er is een gouden regel: wat niet opgelost kan worden, gaan we intrekken”, aldus Nurmohamed.

‘’Wij gaan gebruik maken van het artikel intrekken van de grond. De wet heeft genoeg artikelen voor ons om het oplossen. Ik kan de belastingcenten niet gaan gebruiken daarvoor”, aldus de minister. Hij gaf aan dat hij een brief naar de districtscommissarissen heeft gestuurd, waarin staat dat zij samen met hun ressortteam, alle percelen in hun district dienen te inventariseren die een direct gevaar vormen. “Dat beleid komt goed en we gaan het verder versterken”, aldus Nurmohamed.

More
articles