Amoksi: ‘Verhoogde verkeersboetes moeten rijgedrag verbeteren’

Om overtreders van de verkeersregels te ontmoedigen en om de verkeersveiligheid te garanderen, heeft het Openbaar Ministerie gemeend, de boetes fors te verhogen. Kenneth Amoksi, minister van Justitie en Politie (JusPol), heeft gisteren verklaard, dat de aanpassing van de boetebedragen noodzakelijk is gebleken, omdat het niet erop moet gaan lijken, dat er gespeeld wordt door JusPol.

“We willen een bepaald gedrag afdwingen. We willen dat mensen zich aan de wet houden en één van de manieren om dat te doen, is ze te laten betalen voor een boete”, aldus Amoksi. Hij vertelde dat sociale kwesties een grote rol spelen. Die hebben volgens Amoksi, ertoe geleid dat de criminaliteit in het land verergerd is. Wanneer politieagenten bezig zijn met de handhaving, wordt men volgens Amoksi, dus gedwongen zich aan de wet te houden. Amoksi zei dat bij het overtreden van een wet, men eigenlijk opgesloten dient te worden, omdat men een strafbaar feit heeft gepleegd.

“Criminaliteit is een foute zaak, wanneer u met een misdrijf begint, moet u weten dat u aangehouden kan worden. Al is het niet gelijk, maar u zal op een gegeven moment zeker aangehouden worden”, aldus Amoksi.

More
articles