Nickerianen blij met verkoopdag EZ

Het ministerie van Economische Zaken (EZ) heeft vrijdag in samenwerking met importeurs, een verkoopdag georganiseerd in Nickerie. De verkoopdag is gehouden op het terrein van de dependance Nickerie aan de van Idsingaweg. De gemeenschap heeft gretig gebruik gemaakt van de gelegenheid en heeft ook flink inkopen gedaan. Consumenten hebben tegen een zeer redelijke prijs rechtstreeks goederen kunnen betrekken van de importeurs. Dit betekent dat alle andere tussenpersonen die ook een graantje meepikken van de handel, niet aan bod kwamen.

Opvallend was dat er behalve basisgoederen, ook andere spullen waren zoals wegwerpluiers, maandverband, toiletartikelen, schoolspullen en plasticwaren. EZ-minister Rishma Kuldipsingh zegt dat het een pilotproject is dat ook in de overige districten georganiseerd zal worden. Nickerie is het eerste district waar dit project is uitgevoerd. Aan de verkoopdag hebben meer ondernemers uit Paramaribo geparticipeerd. “Dit is het begin, er zijn een paar ondernemers, maar we moeten ook nog de ondernemers van Nickerie ook stimuleren om dit zoveel als mogelijk ook te kunnen doen in het district.’’ Kuldipsingh benadrukt dat alle districten aan de beurt zullen komen om te laten zien dat het anders kan. “Het ministerie is bezig alle importeurs te registreren en iedereen te vragen een bijdrage te leveren in alle districten om met ons mee te trekken, want als de goederen in de winkels duur zijn, dan is dit een manier om ze aan de man te brengen”, legt de bewindsvrouw uit. Zij geeft aan dat het beleid van het ministerie is het faciliteren van ondernemers en dat de verkoopdag een manier is om te faciliteren.

Minister Kuldipsingh zegt dat na de pilot, er een evaluatie komt met de ondernemers. ‘’Aan de hand daarvan, zal het plan uiteengezet worden om te kijken hoe vaak wij dit kunnen doen”, zegt de minister. Volgens haar moeten de ondernemers ook bereid gevonden worden om deel te nemen.

De krant vroeg aan enkele mensen die druk bezig waren goederen in te kopen, wat zij vinden van deze verkoopdag. “De prijzen hier zijn wel lager, maar niet erg veel lager dan in de winkels. Maar je bent toch een paar SRD goedkoper uit”, zegt Saskia. Anita vindt het pakket met levensmiddelen dat voor SRD 200 wordt aangeboden, redelijk van prijs. “Er zit bijna van alles in. Een fles spijsolie alleen kost al bijna SRD 100 en hier koop ik het in het pakket met andere basisgoederen voor SRD 200, waardoor ik zeker voordeel heb.”

 

More
articles