Sharman niet ingenomen met SRD 100 miljoen voor volksgezondheid

Dew Sharman, vicevoorzitter in DNA, heeft verklaard, niet helemaal tevreden te zijn met het bedrag van SRD 100 miljoen, dat wordt vrijgemaakt voor de gezondheidszorgsector. “De bedoeling van dit bedrag, is om de sector een boost te geven”, aldus Sharman.

Hij verklaarde dat er voor de gezondheidszorg altijd beschikbare middelen moeten zijn, zo ook voor het onderwijs. “Dit bedrag is niet voldoende,, omdat de hele gezondheidszorg gereorganiseerd moet worden”, aldus Sharman. Ook zegt Sharman dat dit bedrag, bedoeld is voor de basiszaken. “We zullen verder zien, wat er op de begroting nog beschikbaar zal zijn, om de gezondheidszorg verder te versterken,” aldus Sharman. Hij vertelt dat over de veranderingen, en het boosten van deze sector, er discussies gevoerd moeten worden.

“Ook het aspect van veiligheid zal bijzondere aandacht krijgen, en andere markante punten in de gezondheidszorgsector, evenals de investeringen die gepleegd moeten worden in het onderwijs”, aldus Sharman. Volgens Sharman heeft Santokhi de nadruk gelegd op de sociale paragraaf, en armoedebestrijding. Sharman verklaarde dat de president hoopgevende woorden heeft uitgesproken.

Sharman zegt dat een ander mooi punt dat de president voor hem heeft aangehaald, het visumvrij reizen naar de Schengenlanden is waaraan gewerkt wordt. “Heel veel mensen zitten daarop te wachten”, aldus Sharman.

Volgens Sharman moet er veel worden geïnvesteerd in jongeren, aangezien zij later moeten overnemen. Sharman vertelt dat hij meer betrokkenheid wil van jongeren, bij de besluitvormings- en de uitvoeringsprocessen. Sharman wil ook, dat er veel meer gebeurt in het onderwijs.

“Gelet op de ontwikkelingen moet er worden gewerkt aan kader. Deze zaak moet in de gaten worden gehouden”, aldus Sharman. De volksvertegenwoordiger kijkt uit naar de begrotingsbehandeling, omdat daar zaken zijn in de jaarrede   opgenomen die concreter beantwoord zullen worden.

Wat hij verder mooi vindt, is de ondersteuning die is toegezegd aan de kinderen uit het binnenland en de districten die naar Paramaribo komen om te studeren. “Ook uit deze groep moeten er artsen voortkomen’’, aldus Sharman.

More
articles