Dak- en thuislozen naar Wanica Ziekenhuis

Het Bureau voor Dak- en Thuislozen dat ondergebracht is in het ressort Latour, heeft afgelopen week een schrijven vanwege de overheid ontvangen, dat het niet langer daar gehuisvest zal zijn, maar dat zijn doelgroep in de toekomst behandeld zal worden in het Wanica Ziekenhuis. Dit zorgde voor irritatie bij het personeel dat zich onder andere afvraagt, waarom er nooit overleg met hem is gepleegd. Volgens het personeel is zijn doelgroep in de stad en omliggende gebieden gelegen, dus vraagt het personeel zich af, hoe de regering het wenst klaar te spelen het helemaal naar Wanica te bewegen.

“Het is zelfs voor het personeel veel te ver. Ons salaris stelt nauwelijks iets voor, en dan worden we nu op kosten gejaagd door ons helemaal naar daar te begeven”, zegt een personeelslid in gesprek met een lokaal medium. De voorzitter van de bond van het bureau voor Dak-en Thuislozen, Claudette Etnel, zegt dat haar leden niet te spreken zijn over dit besluit. Volgens haar kun je geen zieke mensen plaatsen waar mensen met een psychisch probleem worden behandeld.

“Men zegt dat de bewaking zal plaatsvinden door militairen. Weten de militairen om te gaan met deze doelgroep”, vraagt de voorzitter zich af. Volgens haar is de regering bezig te gokken met deze doelgroep en moet het geen situatie zoals het AK-stadium worden, waar de mensen toch na een tijd moesten vertrekken.

More
articles