Del Castilho over toespraak Santokhi in de VN:

‘Geen duidelijk beeld hoe we uit crisis zullen komen’

President Chandrikapersad Santokhi heeft de afgelopen week, de 77e Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (VN) in New York bijgewoond. Santokhi vertelde tijdens zijn toespraak, dat zijn regering er alles aan doet, de economie weer op de rails te krijgen. Santokhi stelde dat zijn regering het hoofd biedt aan economische uitdagingen en capaciteitsbeperkingen, als gevolg van externe en onvoorziene schokken. Op basis van de impact van verschillende crises en de maatregels om de economie te hervormen, heeft de bevolking nu te maken met tal van ontberingen. Daarom is volgens de president, internationale steun momenteel van het allergrootste belang

Angelic del Castilho, voorzitter van DA’91, verklaarde recentelijk, dat Santokhi tijdens zijn toespraak, enkele positieve zaken heeft aangehaald. Del Castilho is het ermee eens dat Santokhi aangehaald heeft, dat er meer aandacht besteed moet worden aan de kleinere landen, omdat die momenteel in een kwetsbare positie zijn. Del Castilho vindt wel dat Santokhi niet duidelijk aangegeven heeft, hoe het land uit de crisis moet komen. “Ook bij het aanhalen van nieuwe criteria, zodat het in aanmerking kan komen voor hulpfondsen. Het is van belang ook concreet te vernemen, waar ons land zou staan, wanneer zulke fondsen zouden worden verstrekt”, aldus Del Castilho.

Ofschoon Santokhi van mening is dat onderwijs de sleutel is voor het verbeteren van het potentieel, het doorbreken van de armoedecyclus en stevige stappen nodig zijn op het gebied van Informatie- en Communicatietechnologie (ICT), zijn dit zaken die volgens Del Castillo, niet concreet genoeg naar voren zijn gekomen. Del Castilho stelde dat Santokhi verzuimd heeft om over de belangrijke rol van technologie in de samenleving te praten. “Er moeten concrete plannen gemaakt worden, die ertoe dienen te leiden dat elke burger in Suriname, daar de toegang tot heeft”, aldus Del Castilho.

More
articles