Pigot: ‘Hoe overleven we in huidige crisissituatie’

Hesdy Pigot, hoofdbestuurslid van de Nationale Partij Suriname (NPS), heeft in het radioprogramma Bakana Tori verklaard, dat de NPS in aanloop naar de verkiezingen, bezig is haar maandelijkse discussieavonden te organiseren. “Op 7 oktober 2022 organiseert de NPS een discussieavond, hoe te overleven in de huidige crisissituatie”, aldus Pigot.

“Ex-president Ronald Venetiaan zal op deze lezing als inleider praten over de wisselkoers, hoe het probleem in het verleden is opgelost, en hoe te overleven in deze crisissituatie”, benadrukte Pigot. “Op 8 oktober hebben we de weg gewezen, dan ligt het aan de regering om de adviezen over te nemen of niet”, stelde Pigot.

“Zaken los je met beleid op, en niet door met vuisten op de tafel te slaan”, benadrukte Pigot. Hij verklaarde dat de NPS niet alleen praat, maar ook met daden toont hoe het moet. “De wisselkoers was jarenlang vrij stabiel onder ex-president Venetiaan.” Volgens Pigot wordt het tijd om toch wat voorbeelden te geven, en de richting aan te geven hoe het probleem gezamenlijk opgelost kan worden. Over de opmerking dat niet Venetiaan, maar André Telting en Humphrey Hildenberg nu wijlen, de zaak hersteld hadden, onthulde Pigot dat hij heel dicht bij Venetiaan werkte, en dat de samenwerking tussen de ex-president, Telting en Hildenberg sterk was.

“Het was er één op basis van vertrouwen, en de twee monetaire autoriteiten hadden elke week een bijeenkomst op het kabinet, en spraken af wat te doen, wat betaald kon worden en wat niet”, vertelde Pigot.

Ook vertelde Pigot, dat toen besloten was dat de kinderbijslag en de AOV niet verhoogd zouden kunnen worden, omdat dat de koers omhoog zou stuwen.

“Besloten is de koers stabiel te houden, zodat de mensen met weinig geld toch konden uitkomen.

”De drie mensen hebben het samen gedaan”, aldus Pigot.

Hij verklaarde dat de wisselkoers vóór 7 oktober niet zal dalen tot 20 of 10. “De overheid heeft wel maatregelen genomen, de hoop is dat de maatregelen werken’’, aldus Pigot. Echter is er ook productie en export nodig om de koers terug te brengen.

Pigot benadrukte dat de NPS in de coalitietop wel een bijdrage levert en aangeeft in welke richting we zouden moeten gaan, maar dat de regering uiteindelijk bepaalt welke richting men opgaat.

More
articles