‘Golden Lane’ wordt geëxploreerd in Guyana-Suriname bekken

CGX Energy bereidt zich voor om in oktober, de Wei-1-put in het Corantijn-blok te spuwen, vol vertrouwen in de plaatsing van het prospect in het noordelijke deel van het areaal, waar het aan verschillende kanten wordt geflankeerd door een reeks commerciële ontdekkingen in het Guyana-Suriname bekken. CGX toonde vorige week in een presentatie aan, dat in het noorden en noordwesten van de Wei-1-put, recente Stabroek Block-ontdekkingen liggen in verschillende Krijt-horizonten, namelijk Lau Lau, Lukanani, Barreleye, Fangtooth, Seabob, Kiru Kiru, Pluma en Haimara.

Deze ontdekkingen hebben bijgedragen tot ongeveer 11 miljard olie-equivalente vaten die tot nu toe zijn gevonden door de Stabroek Block-partners. CGX zei dat het Noord-Corantijn-gebied in de mode is met de “Golden Lane” van ontdekkingen in de grootste licentie van Guyana. Vervolgens werden in Blok 58 van TotalEnergies vijf ontdekkingen gedaan, namelijk Maka, Kwaskwasi, Sapakara, Keskesi en Krabdagu. CGX zei dat de ontdekkingen 1,7 miljard vaten olie-equivalent bedragen, en dat Noord-Corantijn in lijn is met deze Campanische/Santonische trend.

CGX merkte ook zijn eigen ontdekking op die werd gedaan in het noordelijke gebied van het Corantijnblok, genaamd Kawa. Na de publicatie van bijgewerkte resultaten over deze put, zeiden CGX en haar joint venture-partner Frontera Energy dat de kans op succes bij Wei toenam van 29 procent naar 56 procent. De partners kregen een milieuvergunning om de Wei-1-exploratiebron te boren door Guyana’s Environmental Protection Agency (EPA). Ze bevestigden ook een definitieve overeenkomst met Maersk Drilling voor het gebruik van de Maersk Discoverer voor de operatie in oktober.

De exploratiebron Wei-1 zal worden geboord in een waterdiepte van ongeveer 583 meter tot een verwachte totale diepte van 20.500 (6.248 meter) en zal gericht zijn op gestapelde kanalen uit het Campanië en Santos in een westelijk kanaalcomplex in het noordelijke deel van het Corantijnblok. Het in Londen gevestigde energie-inlichtingenbedrijf Westwood Global Energy, noemt Wei-1 een ‘’groot, impactvol vooruitzicht en een ‘’belangrijke bron om in de gaten te houden’’.

More
articles