Nog geen verdachten in kwesties SLM en EBS

Substituut-officier van Justitie, Ruth Nunes, heeft tegenover een lokaal medium verklaard, dat het Openbaar Ministerie ambtshalve een strafrechtelijk onderzoek heeft ingesteld, bij de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM), en de Energiebedrijven Suriname (EBS), over vermeende onregelmatigheden bij deze bedrijven. Nunes verklaarde, dat het strafrechtelijk onderzoek in de SLM zaak gaande is, waarbij een aantal personen door de politie wordt gehoord.

“Het OM heeft daarnaast een team samengesteld, om over te gaan tot strafrechtelijk onderzoek, ten aanzien van de SLM-zaak”, aldus Nunes. “Maar vooralsnog heeft niemand de status van verdachte”, aldus Nunes. Zij verklaarde, dat wanneer het gaat om meneer Paul de Haan, deze nog niet is gehoord. Volgens Nunes zal de afwezigheid van De Haan, geen belemmering vormen voor het verdere strafrechtelijke onderzoek. “Omdat er verschillende mogelijkheden zijn, om De Haan toch te horen. En indien dat niet lukt, zal er dan gebruik worden gemaakt van andere bewijsmiddelen”, aldus Nunes.

Nunes zei, dat er voor deze zaak een uitreisverbod was ingesteld voor, ex-SLM- directeur Paul de Haan, ex-president-commissaris Xaviera Jessurun en Prenobe Bissessur. Nunes verklaarde voorts, dat het strafrechtelijk onderzoek in de zaak EBS, wordt verricht door een gemengd onderzoeksteam. Dit team wordt aangestuurd door de officier van justitie, onder verantwoordelijkheid van de procureur- generaal. ‘’Ook in deze zaak zijn er enkele personen gehoord, en zijn de documenten het onderzoek betreffende veiliggesteld”, aldus Nunes. Zij verklaarde, dat op vrijdag 2 september, ook een uitreisverbod is uitgebracht voor een persoon in deze kwestie. “Maar voor nu zal ik geen namen noemen”, aldus Nunes. Ze benadrukte, dat het uitreisverbod meer te maken heeft met het onderzoek, en dat deze mensen aanwezig zijn voor het onderzoek. “Daarom is er in het belang van het onderzoek, een uitreisverbod uitgevaardigd”, aldus Nunes.

Zij stelde, dat de politie nog bezig is met het verhoren van mensen. “En wanneer we wat meer informatie hebben, kunnen we weten, wat voor richting het op gaat, en als de zaak overgedragen moet worden aan de rechter-commissaris”, aldus Nunes.

More
articles