JusPol kampt met ernstig financieel tekort

De minister van Justitie en Politie (JusPol), Kenneth Amoksi, heeft tegenover een lokaal medium gezegd dat zijn derpartement te kampen heeft met een groot financieel tekort. “Ik heb zeker nog 30 miljoen SRD nodig, om voor de andere diensten van het ministerie, en andere korpsen, voertuigen en ander materieel te kopen”, aldus de bewindsman.

Amoksi zei op de hoogte te zijn van de verruwing van de criminaliteit en de ernstige vormen die ze aanneemt. Echter speelt het tekort aan middelen hem enorme parten.

Door het tekort aan financiële middelen, kunnen niet alle veiligheidsinstituten worden voorzien van het nodige materieel en materiaal om het werk naar behoren te doen. “Als ik bijvoorbeeld kijk naar de politiebureaus, schaam ik me. Kapotte meubels, kapotte computers en toiletten”, aldus de minister. Volgens hem is op de begroting van JusPol een bedrag van 39 miljoen SRD vrijgemaakt, maar zijn de zaken nog niet rond, om inkopen te doen. Amoksi stelde dat het wachten op het ministerie van Financiën is, dat toestemming moet geven.

“De private sector draagt wel een steentje bij om de tekorten op te vangen. Zo heeft Staatsolie recentelijk twee voertuigen geschonken aan de politiepost te Brokopondo. Ook de Finabank is ingekomen met computers, printers en filekasten voor de verkeersunit, nabij de Wijdenboschbrug”, stelt Amoksi. De minister zei dat er iemand aangetrokken zal worden voor het aantrekken van investeerders.

More
articles