Ramsaran wil met stakend personeel SoZaVo in dialoog

Het personeel van de DA- en wijkkantoren is gisteren getogen naar het hoofdkantoor van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo). De Bond Ambtenaren van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (BASZ), zei dat het personeel in actie is, omdat het ontevreden is. Volgens de bond, blijven zaken maar liggen, terwijl ze allang aangepakt hadden moeten worden Ook kan het personeel niet meer door één deur met het afdelingshoofd.

Het personeel heeft zijn grieven kenbaar gemaakt aan SoZaVo-minister Uraiqit Ramsaran. De minister zei dat hij vanaf zijn aantreden, begonnen is de zaken aan te pakken welke opgenomen zijn in het wensenpakket van de bond. ‘’Ik ben er een voorstander van dat eenieder moet krijgen waar hij recht op heeft, conform wet- en regelgeving. Het ministerie is continu bezig te werken aan structurele oplossingen voor de verschillende problemen van zowel de samenleving als de ambtenaren, met de mogelijkheden die er zijn’’, aldus de minister. Hij zei voorts dat hij de zaken verder wil aanpakken met de bond en te allen tijde openstaat voor dialoog.

Ramsaran zei dat hij zijn verschillende werkbezoeken zal continueren aan de DA- en wijkkantoren, zodat hij zaken sneller kan aanpakken in samenspraak met de directie van het ministerie en de bond. De minister heeft de bond uitgenodigd voor een vervolggesprek aanstaande dinsdag 5 september.

More
articles