Tekort aan financiële middelen voor projecten binnenland

‘Uitvoering elektrificatieproject in gevaar’

Vicepresident Ronnie Brunswijk heeft deze week voor aanvang van de vergadering van de Raad van Ministers (RvM) verklaard, dat er geen middelen zijn vrijgemaakt in de staatsbegroting 2023 voor de projecten in het binnenland. Door het tekort aan financiële middelen, lopen de projecten in het binnenland gevaar. Zeer vermoedelijk zullen projecten binnen deze regeertermijn niet worden uitgevoerd, om zo de verdere ontwikkeling in het binnenland op gang te brengen

Brunswijk zegt dat het voor hem een moeilijke situatie is, omdat het om een heel belangrijk vraagstuk gaat. “Er is zelfs een elektrificatieproject, dat vanaf 2020 uitgevoerd moest worden, maar dan zien we dat het project maar stagneert, het kan maar niet worden uitgevoerd. Ik heb er geen zicht op, dat er echt projecten uitgevoerd zullen worden in het binnenland”, aldus Brunswijk. De bedoeling van het elektrificatieproject was, dat 50 dorpen zouden worden voorzien van 1×24 uur elektriciteit. Maar gebleken is, dat er voor dit project helemaal geen begroting opgemaakt is. Of dit opzettelijk wordt gedaan, wil Brunswijk  liever niet aangeven, omdat hij al geruime tijd pleit voor dit project. Volgens hem gaat het om een verkiezingsbelofte, die gemaakt is om deze dorpen te voorzien.  Hij betreurt het ten zeerste, dat de projecten niet tot stand kunnen worden gebracht.

Kortgeleden werd er een chartervlucht tussen Suriname en Haïti uitgevoerd. Brunswijk verklaarde daar niet van op de hoogte te zijn.  Volgens hem is er een presidentieel besluit genomen, dat geen enkele vlucht vanuit Haïti naar ons land kan komen zonder toesteming.

More
articles