Wegtrekken leerkrachten grootste probleem MinOWC

De minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC), Marie Levens, heeft onlangs in De Nationale Assemblee gezegd, dat het wegtrekken van leerkrachten naar het buitenland, voor problemen zorgt bij het opstarten van het nieuwe schooljaar.

‘’Momenteel zijn er een aantal plekken opengevallen in het onderwijs. Die zullen gevuld worden met extra leerkrachten die in dienst genomen zullen worden’’, deelde de minister mee.  ‘’Het grootste probleem dat wij voorzien voor het nieuwe schooljaar, zijn de leerkrachten die vertrokken zijn naar het buitenland.‘’

Nu er leerkrachten vertrekken, ondervindt het ministerie problemen met de leerjaren 9 en 10. Deze leerjaren zijn het verlengde van de lagere school.

Volgens Levens zijn er al leermiddelen en meubilair aangeschaft voor het nieuwe schooljaar.  Ook zijn de evaluaties van het afgelopen schooljaar in volle gang. Levens legde uit, dat ze de vakantie wil besteden om leerjaar 9 goed te evalueren. ‘’Dit zodat we het nieuwe schooljaar serieus kunnen beginnen. De afgelopen zes maanden is een oefening geweest‘’, aldus Levens.

Alle opmerkingen en reacties vanuit het veld zullen volgens Levens meegenomen en verwerkt worden, ‘’om het nieuwe schooljaar serieus te beginnen met leerjaar 9, leerjaar 10 en mulo C, dat in de pilotfase wel goed is gegaan’’.

 

More
articles