Gevallen van rotavirus vooral in Paramaribo en Wanica gemeld

Rakesh Gajadhar Sukul, directeur van Volksgezondheid, heeft onlangs verklaard dat het vast staat, dat we te maken hebben met een uitbraak van het rotavirus. “We trachten dit virus zo snel mogelijk onder controle te krijgen door de poliklinieken langer open te houden, onze voorlichting te intensiveren en de behandelingstherapieën te vergroten, waardoor meer kinderen behandeld kunnen worden”, aldus Gajadhar Sukul.

Hij onthulde dat er geconstateerd is, dat er nu veel meer kinderen besmet raken met het rotavirus. Volgens Gajadhar Sukul is gebleken, dat vooral in Paramaribo en Wanica veel gevallen van het rotavirus gemeld zijn. Hij waarschuwde, heel alert te blijven. Het is volgens hem verwachtbaar, dat er een geografische uitbreiding plaats kan vinden. Kinderen die symptomen als koorts, braken en diarree vertonen, moeten volgens Gajadhar Sukul, snel behandeld worden. “Als we niet snel handelen, raken de kinderen uitgedroogd.  Dit is erg gevaarlijk voor kinderen. Wij moeten dus ervoor zorgen dat er voldoende opvang is.”

Doordat ouders hun kinderen naar de Spoed Eisende Hulp brengen, werd het volgens Gajadhar Sukul noodzakelijk de poliklinieken wat langer open te houden. Hij zei dat zich gevallen hebben voorgedaan, waarbij kinderen geobserveerd moesten worden, maar er waren ook gevallen, waarbij kinderen moesten worden opgenomen.  “Het is bewezen, dat langer open houden van de poliklinieken, zijn voordelen heeft”, aldus Gajadhar Sukul.

More
articles