‘Samenwerking ziekenhuizen noodzakelijk ter verbetering dienstverlening’

Amar Ramadhin, minister van Volksgezondheid heeft verklaard dat hij afgelopen vrijdag een bezoek heeft gebracht aan de gezondheidsdiensten in het oosten van het land, namelijk de Regionale Gezondheidsdienst Albina (RGD), RGD Wonoredjo, het Gezondheidscentrum Albina, en het Streekziekenhuis Marwina. Ramdhin heeft tijdens zijn bezoek geconstateerd, dat een samenwerking tussen de RGD Albina, RGD Wonoredjo en het Marwina ziekenhuis, noodzakelijk is. Dit vanwege het feit, dat een aantal resources wel beschikbaar is, maar verspreid ligt tussen de eerste en de tweede lijnzorg. “Met een goede planning en een overlegstructuur tussen de RGD en het Marwina Ziekenhuis, zijn we ervan overtuigd, dat op korte termijn, de dienstverlening naar de samenleving, verbeterd kan worden”, aldus Ramadhin.

Hij vertelde ook dat de inzet van de ambulancevoertuigen op een veel betere manier georganiseerd kan worden dan afzonderlijk, zoals die momenteel plaats vindt. Ramadhin zei dat in het kader van de verdere uitbouw en operationalisering van het ziekenhuis, er op korte termijn gepland is, en wel eind september een “nulmeting” plaats te doen vinden in de ziekenhuizen. Waarna er volgens Ramadhin, gelijk uitgepakt kan worden met het verder operationaliseren van onder andere, het opzetten van een Spoedeisende Hulp (SEH), een apotheek, een laboratorium, een röntgenafdeling, ambulancedienst en minimaal klinische opnames. Ook decentrale missies zullen volgens de bewindsman worden voorbereid, voornamelijk de oogmissies en de jeugdtandverzorging.

Atjoni Ziekenhuis

Ramadhin verklaarde dat het Atjoni Ziekenhuis eerst aan een aantal randvoorwaarden moet  voldoen, voordat er gestart kan worden met het formele operationaliseren van het ziekenhuis. “In dit kader zijn we op dit moment bezig, binnen onze begroting een aantal raadsvoorstellen voor te bereiden, welke ervoor moeten zorgen, dat de lopende kosten betaald kunnen worden.” “Daarenboven moeten de directe operationele kosten en het aantrekken van enkele essentiële medewerkers volgens Ramadhin, ook eerst in place zijn, voordat er overgegaan kan worden tot operationalisering van het ziekenhuis.

More
articles