Nog niet bekend vanwaar gelden loonsverhoging ambtenaren zullen komen

De voorzitter van het onderhandelingsorgaan, Maurits Hassankhan, heeft in een televisie-interview gezegd, dat de regering nog moet nagaan, vanwaar de gelden voor de acht procent loonsverhoging, die beloofd is aan de ambtenaren zullen moeten komen. Volgens hem moet de verhoging opgenomen worden op de begroting van 2022-2023. Echter is dit niet het geval en wordt met de verschillende actoren gesproken, over hoe de uitbetaling zal kunnen geschieden. Hassankhan gaf verder aan dat op grond hiervan, de verdere loonsverhoging die de vakbonden eisen voor de ambtenaren uitgesloten is. Echter zullen de gesprekken hierover in de komende periode worden voortgezet.

“De gesprekken inzake de verhoging zullen de volgende maand starten. Maar ik heb de vakbonden nu al laten weten, dat er geen ruimte is voor uitbetaling van verdere verhogingen over 2022. We zullen het moeten verschuiven naar 2023”, aldus Hassankhan. Volgens hem moet het IMF- programma waar Suriname zich aan heeft gecommiteerd, niet in gevaar worden gebracht. Hassankhan stelde dat er wel ruimte is voor extra uitbetalingen bij de uitvoering van het programma, maar dat deze niet gehaald mogen worden uit andere voorzieningen.

Hassankhan zei verder dat het niet duidelijk is of de TWK over de maand juli deze maand of de volgende maand, zal worden uitbetaald. Hij verklaarde dat er daarover nog enige discussie bestaat.

More
articles