‘Wij zullen te allen tijde garanderen, dat men van zorg kan genieten’

Alertheid van ouders is geboden, wanneer kinderen symptomen van koorts, braken en diarree vertonen. Er is momenteel sprake van een toegenomen opname van kinderen met deze indicaties op de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP).

De directeur van het AZP, Claudia Redan, verklaarde dat het AZP, en de overige ziekenhuizen de situatie een paar weken monitoren, nadat ze een melding van zowel de kinderartsen als de Spoed eisende Hulp binnen hadden gekregen. “Ik kan vertellen, dat vanwege het AZP en de Spoedeisende Hulp, we de afgelopen twee weken vierhonderd kinderen hebben meegemaakt. We zijn niet gewend zoveel kinderen te zien met dezelfde klachten zoals braken, diarree en koorts. Dat zegt dus heel veel, en geeft ook aan, dat je dus extra alert moet zijn, en ook daarmede in verband maatregelen moet treffen”, aldus Redan.

Zij benadrukte dat de Spoedeisende Hulp van het AZP bestemd is voor spoedzorg. “Voor alle duidelijkheid, als je komt naar de Spoedeisende Hulp, je inderdaad, een acute aandoening hebt. U hebt dus spoedzorg nodig. Wij zullen te allen tijde ervoor zorgen, dat u hierbij van de zorg kunt genieten”, aldus Redan.

Redan: Is inderdaad zo is, dat men drempelkosten moet betalen. Dit omdat de drempelkosten, een deel van de kosten binnen de Spoedeisende Hulp helpen dragen. “Het is niet zo, dat men verplicht is de drempelkosten te betalen. Men wordt altijd geholpen en vervolgens wordt er aan de hand daarvan, een traject ingezet met administratieve zaken, die in orde gemaakt moeten worden”, aldus Redan.

Volgens Redan is er momenteel geen opnamecapaciteit in de ziekenhuizen. Zij stelde dat er plaatsen beschikbaar zullen zijn, voor kinderen die acuut opgenomen moeten worden.” Het is  alom bekend, dat we een tekort hebben aan zorgpersoneel. We komen hierdoor nu onder een heel hoge druk te staan. Leidinggevende binnen de Verpleging gaan op een gegeven moment, en wel binnen 24uur vaststellen hoeveel verpleegkundigen ze vrij kunnen maken, zodat wij er toch voor kunnen zorgen, dat we een groot deel van de kinderen kunnen opvangen”, aldus Redan.

More
articles