Ambtenaren krijgen geen loonaanpassing meer in 2022

De voorzitter van de onderhandelingscommissie van de overheid, Maurits Hassankhan, vertelde in gesprek met een lokaal medium, dat de overheid op de begroting van 2021-2022, geen ruimte meer heeft voor loonaanpassingen aan ambtenaren. Volgens hem zal de beloofde 8 procent loonsverhoging eind deze maand worden uitbetaald met twk over de maand juni. Echter is volgens Hassankhan nog niet bekend of de twk eind deze maand of de volgende maand zal worden uitbetaald. “In oktober beginnen we met de onderhandeling over de ‘plus’, maar de uitbetaling is uitgesloten voor dit jaar”, aldus Hassankhan.

Volgens de voorzitter zullen mogelijk alleen de toelagen, die al enige tijd moesten worden aangepast, doorgevoerd worden. Het gaat in dezen om zaken als voedingstoelagen, kleding- en vervoerstoelagen. Hassankhan zegt dat de gesprekken hierover reeds in volle gang zijn en dat eigenlijk met de bond reeds een bepaalde overeenstemming is bereikt.

Hij liet verder weten, dat de overheid ervoor heeft gekozen, de verschillende subsidies af te bouwen en de prijzen marktconform te maken, om zo inflatie te voorkomen. Het gaat hier om subsidie over brandstof, elektriciteit en water. “We hebben het zodanig geregeld, dat het in fasen zal geschieden. Bepaalde mensen zullen zelfs minder betalen. Er zijn maatregelen getroffen om de samenleving tegemoet te komen”, aldus Hassankhan. Volgens hem was de afschaffing van subsidie op brandstof nodig, omdat deze het goedkoopst was in de regio, waardoor deze werd weggesmokkeld. Ook werden volgens de voorzitter, mensen gesubsidieerd, die dat niet nodig hadden.

More
articles