LNG-project voor Surinaamse kust naar volgende fase

De ontwikkelaars van Firebird LNG, een voorgesteld project voor de kust van Suriname, zeggen dat het project nu volledig is gefinancierd tot aan de definitieve investeringsbeslissing. Firebird LNG is ontworpen om aardgas, waarvan een groot deel anders zou worden verspild door affakkelen, op te vangen en om te zetten in vloeibaar aardgas. De ontwikkelingslocatie van het project bevindt zich in de buurt van Nickerie, Suriname, en zal dienen als gasoplossing voor platforms in de territoriale wateren van zowel Suriname als Guyana.

E&P-projecten in deze regio hebben momenteel geen afzetmogelijkheden voor het bijbehorende gas, en dit ondermijnt zowel het milieu als het economische groeipotentieel van de regio, zeggen Firebird LNG-functionarissen.

Firebird LNG zal zowel een offshore aardgastransportsysteem als een vloeibaarmakingsinstallatie bouwen, die het middelpunt zal worden van een geplande diepwaterhaven. Het lokaliseren van de fabriek in de haven zal de logistiek, operaties en het gebruik van de infrastructuur verbeteren, zegt Walter Teter, CEO van Firebird LNG LLC. Firebird is gezamenlijk eigendom van de in Houston gevestigde Phoenix Development Holding Company LLC en de in Idaho gevestigde MAD Energy LP. “Als het ankerproject van de diepwaterhaven, zal de vloeibaarmakingsfabriek tot nu toe de grootste onshore industriële investering in Suriname vertegenwoordigen”, zei Teter.

De LNG-fabriek zal naar verwachting eind 2024 operationeel zijn. Firebird LNG zal het grootste deel van zijn productie verkopen op basis van langetermijncontracten, voegde Teter eraan toe. De geplande output is 4 miljoen ton per jaar, maar er is ruimte voor uitbreiding als de vraag dit rechtvaardigt. De totale gasvoorraad in het bassin wordt geschat op 35 biljoen kubieke voet, wat ruimschoots meer is dan de vereisten van Firebird LNG.

 

More
articles