‘Wij werken hard om kapotte economie gezond te maken’

‘’Wij werken hard om de kapotte economie weer gezond te maken‘’, zei financiënminister Armand Achaibersing, gisteren tegen de betogers van de Organic Movement. De groep voerde actie voor het ministerie van Financiën. Achaibersing heeft de betogers gehoord en toegesproken.

De betogers zeiden dat het momenteel ‘’wikken en wegen is om het hoofd boven water te houden’’. Achaibersing erkende de moeilijke situatie en benadrukte, dat hij niet solt met de gevoelens van de mensen en er hard aan werkt de scheefgegroeide economie weer op de rails te krijgen. Ook stelde hij, dat hij persoonlijk tegen de benoemingen van ‘friends and family’ is. Er ligt volgens de minister, veel op het bord van de regering. ‘’Maar dwars door alles heen probeer ik toch met oplossingsmodellen te komen. Het doet pijn, maar we moeten door de zure appel heen bijten‘’, aldus Achiabersing. Hij haalde aan dat voor het sociaal vangnet, meer dan SRD 2 miljard is vrijgemaakt. ‘’De uitvoering van het sociaal vangnet moet wel veel beter’’, stelde hij.

De betogers deden een beroep op de minister om met de president te praten en aan de president hun eisen voor te leggen. Achaibersing zei dat hij dat wel wil doen, maar stelde ook dat de groep in moet gaan op de uitnodiging van de president om in dialoog te gaan. De minister wilde slechts een paar vragen beantwoorden. Hij zei bereid te zijn om een interview af te staan, doch dit moet niet op straat plaatsvinden. ‘’De straat is geen plek voor dialoog’’, aldus de minister.

-door Orsilia Dinge-

 

More
articles