Opkomst bij protesten teleurstellend

Gisteren probeerden enkele actievoerders nog deelnemers aan te moedigen door ze voor te houden, dat indien zij de acties stopzetten zij zich gewonnen geven. Dit nadat de organisatoren als gevolg van de toespraak van de minister van Financiën, Armand Achaibersing, kenbaar maakten dat de acties voor nu zullen worden opgeschorst. Dit voornamelijk door de slechte opkomst. Tijdens de persconferentie die de afgelopen zondag werd gehouden, maakten de organisators reeds bekend, dat zij door zouden gaan zolang er animo is. Als deze zou afnemen, zouden de acties worden opgeschort. Volgens hen was het door de opkomst van gisteren duidelijk, dat er voorlopig een eind wordt gemaakt aan de straatacties.

De voortrekkers gaven allemaal te kennen, niet teleurgesteld te zijn in de opkomst, maar wel meer mensen op de been te hadden verwacht. Volgens hen hebben degenen die zich al die dagen op straat hebben bevonden getoond, dat zij de echte vechters zijn en daadwerkelijk verandering willen zien. Zij merkten op dat de meeste Surinamers slechts kritiek leveren via sociale media, maar het laten afweten wanneer zij moeten demonstreren.

Verder is volgens de voortrekkers hun doel wel degelijk bereikt, gezien de regering in de afgelopen dagen een ander beleid heeft laten zien en bewezen dat zaken wel anders kunnen. Zo hebben volgens hen Leo Brunswijk en mogelijk de First Lady hun functies neergelegd. De voortrekkers gaven ook aan dat de Organic Movement niet ophoudt te bestaan, maar dat er gewerkt zal worden aan een andere strategie en dat deze ook eerst geëvalueerd zal worden. Wat de volgende stap zal zijn, is volgens hen nog niet bekend.

Na de protesten van gisteren werden politieinspecteurs Raoul Hellings en Sergio Gentle, buiten functie gesteld. De reden hiervoor heeft volgens de voorzitter van de Surinaamse Politie Bond (SPB), Milando Atompai, niet alleen te maken met de protesten, maar ook met andere zaken. De twee moesten alle hen ter beschikking gestelde middelen inleveren.

More
articles